Lolies van Grunsven was veertien jaar acquirerend redacteur voor achtereenvolgens Prometheus/Bert Bakker, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en Nieuw Amsterdam Uitgevers. Zij was actief op het gebied van Nederlandse en buitenlandse fictie en non-fictie en werkte onder anderen samen met: Amy Bloom, Hans Dorrestijn, Arnon Grunberg, Teuntje Klinkenberg, Aryn Kyle, Huub van der Lubbe, Nicolien Mizee, Blake Morrison, Rick Nieman, Joseph O’Connor, Maarten van Roozendaal, Anke Scheeren, Henk Spaan, Hans Verhagen, Sarah Waters, Bernard Wesseling, Max Westerman en Annejet van der Zijl. In het voorjaar van 2010 begon Lolies van Grunsven haar eigen literaire agentschap: Van Grunsven Creative Management.

Lolies is vooral geďnteresseerd in het werken met auteurs die een schrijfcarričre voor ogen hebben en vindt het belangrijk met hen een relatie voor de lange termijn op te bouwen. Haar aandachtsgebieden zijn Nederlandstalige journalistieke, narratieve non-fictie (onderzoeksjournalistiek, biografie, sociale geschiedenis, memoir, politiek en actualiteit), Nederlandstalige literaire fictie (waarbij een goed verhaal hand in hand gaat met een mooie stijl) en kwalitatieve commerciële fictie. Ze is selectief in het aantrekken van auteurs, omdat ze elke schrijver de aandacht en ondersteuning wil bieden die hij/zij verdient – van het zorgvuldig redigeren van een manuscript en het onderbrengen van het boek bij de juiste uitgever tot het meedenken over promotie en marketing.

Lolies was medeoprichter van het literaire tijdschrift Bunker Hill, bezoekt jaarlijks de internationale boekenbeurzen in Londen en Frankfurt en is medeorganisator van de tweemaandelijkse literaire avond Literanita (www.literanita.nl). Lolies is altijd op zoek naar nieuw talent. Zie bij het kopje manuscript insturen of Van Grunsven Creative Management wellicht iets voor u is.